Молодий захисник із Рівненщини, який зумів вивести з оточення понад 300 воїнів, зробив заяву щодо війни

Каже, що путін вже програв

Мешканець Рівненщини Сергій Мазорчук, який зараз боронить Україну від ворога, вивів з оточення понад 300 воїнів свого батальйону.

Військовий шлях захисника розпочався ще в 15 років з Острозького військового ліцею. Далі він навчався в Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. А з 2015 року захищає українські кордони.

– 24-ка однією з перших стала на захист територіальної цілісності України. Тому вирішив піти туди служити. У 21 рік я став командиром взводу. Спочатку був на позиціях на другій лінії. А далі обороняли й інші позиції на Сході.

 

У 2015 на деяких ділянках відбувалися наступи і весь час артилерія працювала, але в серпні конфлікт «заморозився» і до 24 лютого 2022 року в нас окреслилася стала лінія фронту, де були мінімальні локальні штурмові дії з обох боків, – розповів Сергій Мазорчук.

За час російсько-української війни Сергій Мазорчук пройшов Кримське, Зайцеве та Золоте та сході.

Рік був у районі населеного пункту Кримське. Далі була ротація в Зайцевому біля Горлівки. Там були дуже запеклі бої, адже відстань між українськими військовими та противником становила від 70 до 110 метрів. А далі – позиції у Золотому, звідки вже як командир батальйону зумів вивести з оточення понад 300 підлеглих.

За словами захисника, до 24 лютого цього року в основному воювали представники так званих республік, які за роки війни отримали бойовий досвід і нині в боях вони краще підготовлені, ніж військові російської федерації.

Ми стали на позиції у червні 2021 року. У березні мала бути ротація. Ми були втішені, бо вперше за час російської агресії мали бути вдома влітку і могли поїхати на відпочинок, але з 16 лютого дуже активізувалася артилерія противника. Саме 24 лютого на нашому напрямку, в Золотому, було відносно тихо. Ми побачили, що по всій країні повітряні тривоги і почали бомбити наші міста. Наші підрозділи, які стояли по лівому флангу в населених пунктах Кримське та Щастя, 24 лютого вистояли, а наступного дня росіяни прорвали оборону, і наші були змушені відступити до Сєвєродонецька. Ми два дні стояли без лівого флангу. Якби противник про це знав, все могло б скластися по-іншому, – розповів захисник.

Попри те, що все свідоме життя чоловік провів на війні, він не втрачає оптимізму:

Дуже великі сили кинула російська федерація в Україну. Багато техніки вони вже не мають, а ту, що залишилася, ми теж скоро знищимо. У будь-якому випадку путін уже програв. Він очікував на нашу швидку капітуляцію і не був готовим до затяжної війни. Я думаю, що нашу армію зараз переозброять і в найближчі місяці буде переломний момент. Звичайно, втрати в нас будуть, але в нас є за що і за кого боротися. Перемога буде за нами.

Джерело: Еспресо

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень