Зарплати трохи «оговталися»: кому знову почали нормально платити?

ТОП-10 галузей, в яких зараз пропонують гідні зарплати

Рівень зарплат у більшості професій стабілізувався – подальше зниження не передбачається. Серпневі зарплати у більшості професійних галузей в Україні утримуються від зниження. З червня загалом почалася стабілізація рівня окладів українців, повідомляє grc.ua.

Отже, можна стверджувати, що компанії, які планували оптимізацію витрат на персонал, вже здійснили зниження зарплат і бонусів. Рівень зарплат за літо стабілізувався.

Далі – з початком осіннього бізнес-сезону – зарплатна статистика українських компаній може навіть покращитися. Серед можливих варіантів – підвищення зарплат ключовим співробітникам або поступове повернення окладів всіх співробітників до довоєнного рівня.

Найбільше зниження зарплат відбулося у квітні й травні, коли падіння медіанної зарплати становило від 9% до 58%, залежно від професійної сфери. Натомість із червня почалася стабілізація окладів, які пропонували у відкритих вакансіях. Тепер же – наприкінці літа – спостерігаються незначні коливання середніх зарплат, проте можна говорити, що їхній рівень переважно зафіксувався.

Трійка професійних галузей, в яких сплачують найвищі зарплати, незмінна – ІТ-галузь, керівники і консалтинг.

 

Спеціалістам зі сфери інформаційних технологій наприкінці літа у відкритих вакансіях в середньому пропонують зарплату 92 800 грн. Керівникам та директорам – в середньому 81 300 грн, що наполовину більше ніж у липні. Відчутно збільшилися і зарплати, які пропонують у відкритих вакансіях у серпні в галузі консультування: 58 300 грн у серпні проти 32 300 грн у липні.

Окрім цих типово дорогих сфер, до ТОП-10 найбільш високооплачуваних співробітників потрапили бухгалтери та спеціалісти з управлінського обліку й фінансів підприємства.

Більше 20 тис. грн в середньому пропонують у серпні також у галузі будівництва та нерухомості (27 300 грн), у галузі маркетингу, реклами та PR (26 500 грн), у галузі закупівель (26 400 грн).

Трохи більше 20 тис. грн в середньому готові платити і спеціалістам медіа-галузі та освітянам, рівень середньої заробітної плати у відкритих вакансіях для них становить 20 900 грн та 20 700 грн, відповідно.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень