Їжа у шкільних їдальнях тепер матиме смак: з 1 січня в українських школах запровадять нове меню 

Від кулінарного експерта Євгена Клопотенка. Про це повідомила перша леді Олена Зеленська

Над розробкою нового меню працює спеціальна робоча група, до якої увійшли представники МОЗ, громадських організацій, дитячі ендокринологи та дієтологи. 

У своєму інстаграмі перша леді повідомила, що нині група працює над створенням зразків меню з рецептами страв та технологічними картками, які відповідають оновленим вимогам і нормам харчування для дітей усіх вікових груп. 

Сезонні меню готуються на шість тижнів. Нині вже готові меню сніданків та обідів. Надалі будуть розроблені меню для вечері, других сніданків і підвечірків. 

Євген Клопотенко, команда якого упродовж трьох років займалась розробкою шкільного харчування, повідомив: тижневі меню для шкіл полегшать роботу кухарів та вирішать проблему безграмотно скомбінованої та одноманітної їжі в харчуванні школярів.

Кулінар вже вибрав для цього меню топові страви зі свого збірника рецептів, а також розробив нові. Зараз робота за технологами, які мають створити техкарти, розрахувати калорійність та собівартість порцій. 

Тепер школярів не можна годувати напівфабрикатами (прощавайте, сосиски) та шкідливими снеками (в буфетах не будуть продаватися чіпси). Плюс на законодавчому рівні зменшено до адекватної норми кількість солі і цукру в їжі дітей та вирішено питання по спеціях, завдяки чому їжа в шкільних їдальнях тепер матиме смак.

Кулінар Клопотенко додав, що нові сучасні стандарти у харчуванні дітей та підлітків діятимуть з 1 січня 2021. На сьогодні 4 000 освітніх та оздоровчих закладів перейшли на нове шкільне харчування. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень