Їм не треба великі горщики: 5 вазонів, які люблять тісноту (ФОТО)

Якщо будете робити все за правилами, рослини вас потішать прекрасним виглядом

При догляді за кімнатними квітами потрібно враховувати не лише любов до світла чи нелюбов до перезволоженого ґрунту, а й розмір горщика. Є декілька рослин, яким набагато комфортніше у тісноті, ніж у величезних горщиках, бо в останньому випадку їхнє коріння займає всього 20-30% від загального простору посудини.

  1. Сансев'єрія

Сансев'єрія

Рослина чудово почувається в широкому, але не глибокому горщику. Коріння у сансев'єрії розростається вшир. І тільки коли воно вилазить на поверхню, це значить, що рослину час пересаджувати у трохи більший горщик.

  1. Молочай

Так виглядає молочай - кімнатна рослина

Рослина прекрасно почувається, коли коріння досягає дна горщика, в якому є дренажний отвір. Пересаджувати молочай потрібно щорічно, а дорослі екземпляри – не частіше як раз на 2 роки.

  1. Фікус

Фікус

Рослину спеціально розміщують у тісному горщику, щоб уникнути гниття коренів. Коли фікус знаходиться у просторій ємності, починається активний розвиток підземної частини. Рослина таким чином намагається заповнити весь горщик і в цей час надземна частина практично не розвивається.

  1. Фіалки

Фіалка вазон

У малому горщику фіалки краще цвітуть. Лише зрідка їх потрібно пересаджувати, паралельно видаляючи коріння, яке підгнило.

  1. Бальзамін

Бальзамін вазон

Квітка відрізняється слабкою кореневою системою. У великому горщику рослина прагне наростити підземну частину на шкоду зеленій масі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень