Чим небезпечний пил на листі у кімнатних рослин

І як його правильно позбутися, щоб не нашкодити самій рослині

Пил — невід'ємна частина будь-якого приміщення. Він постійно накопичується на різних поверхнях, у тому числі й на листках кімнатних рослин. Причому в останньому випадку порошинки можуть нести в собі смертельну загрозу.

Скупчення пилу стає непереборною перешкодою для процесу фотосинтезу, що, своєю чергою, стає причиною порушення в розвитку зелених вихованців, а в найбільш запущених ситуаціях навіть призводить до загибелі квітки.

 

Крім того, це забруднення порушує повітрообмін, що теж шкодить рослині. А ще в пилу можуть бути збудники грибкових захворювань.

Пил з рослин потрібно регулярно видаляти.

Причому:

  • Якщо рослина володіє міцним глянцевим листям, його слід гарненько обприскати і буквально відполірувати за допомогою тканини, аби в майбутньому пилу осідало менше.
  • Ті квіти, які охоче відгукуються на душ, рекомендується обробити розчином, приготованим шляхом додавання 1 ч.л. соди на 1 л води.
  • Рослини з красивою текстурою листя бояться навіть найменших крапель води, тож основний метод видалення забруднень з опушеного листя — акуратна ручне очищення за допомогою клаптика м'якого оксамиту, м'якого пензлика чи спеціальних щіточок з делікатним натуральним ворсом.
  • Кактуси та інші кімнатні рослини, що мають колючки або шипи,  від пилу очищають за допомогою пензликів і щіточок.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень