Липкі краплі на орхідеї: що це значить і чому вони з'являються?

У будь-якому випадку цей процес треба припинити

Липкі краплі на орхідеї - досить поширене явище, з яким стикалися практично всі власники орхідеї. Якщо ви виявили такі крапельки, потрібно терміново звернути увагу на здоров'я рослин.

Причини появи

Липкі краплі з'являються не тільки на листі, а й на квітконосах. До основних причин їх появи відносять:

  1. Укуси шкідників. Ця причина є небезпечною, тому її потрібно постаратися ліквідувати у першу чергу. Багато паразитів виділяють солодкий нектар, який залишається на листі. До найпоширеніших шкідників відносять попелицю, щитівку та кліщів.
  2. Позаквітковий нектар. Рослина виділяє солодкі краплі, щоб залучити до себе комах-запилювачів.
  3. Гутація. Це фізіологічний процес, при якому рослина самостійно виділяє на поверхні свого листя рідину. Якщо рослина отримує більше води, ніж їй необхідно, то зайва волога починає з'являтися на листі.

Щоб позбутися липких крапель, спершу потрібно визначити причину, яка викликала їхню появу.

Як усунути липкі краплі з орхідеї?

За необхідності липкі плями можна просто змити водою, але це не вирішить проблеми. Щоб назавжди позбавитися цього явища, треба покращити умови утримання квітки.

Кожен сорт орхідеї вимагає до себе особливого догляду та правил утримання. Поліпшити умови утримання рослин допоможуть такі загальні рекомендації:

  1. Висвітлення. Світло для цього виду рослин є основним джерелом енергії. Його інтенсивність залежить від низки чинників. Також важливу роль відіграє тривалість світлового дня - у кожного сорту орхідеї є свої світлові межі.
  2. Температурний режим. Залежно від температурного режиму орхідеї можна поділити на 3 основні види. Найменш вибагливими вважаються сорти, яким підходить помірний температурний режим. Температура має бути в межах від +16 до +28 градусів.
  3. Полив. Вода також є важливою складовою для нормального зростання орхідеї. Якщо кількість вологи не відповідає потребам рослини, можуть з'явитися липкі краплі на поверхні листя.

Це основні фактори, які потрібно враховувати для забезпечення оптимальних умов орхідеї. Поява липких крапель також викликають такі фактори:

  • невідповідна вологість повітря;
  • «тверда» вода;
  • погана вентиляція приміщення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень