Які кімнатні рослини треба поливати не зверху, а через піддон?

Різниця – принципова!

Деякі кімнатні квіти потрібно поливати винятково через піддон. Цей спосіб зручний тим, що коріння може увібрати стільки води, скільки йому потрібно, а листя і стебла залишаться сухими.

Крім того, таким чином Ви не затопите рослину.

Монстера

Ця тропічна рослина потребує вологого пухкого ґрунту. Втім, занадто сирий, заболочений ґрунт дуже небезпечний для її кореневої системи.

Велике листя монстери випаровує набагато менше вологи, ніж зелень багатьох інших культур, тож кількість поливів безпосередньо залежить від температури та вологості у приміщенні.

При поливі монстери воду наливають в об'ємний піддон. Поступово квітка втягує рідину, поверхня ґрунтового субстрату починає темніти.

При цьому надлишок води доведеться зливати!

Орхідея

Її поливають шляхом занурення горщика у піддон із теплою підкисленою водою. Визначити потрібний момент поливу досить легко за кольором коріння: коли воно потемніє – пора.

Якщо орхідей декілька, занурювати в одну і ту ж воду їх НЕ МОЖНА.

 

У ґрунті можуть перебувати спори грибка чи якісь небезпечні речовини, якими може заразитися інша рослина.

Пам’ятайте, субстрат стає вологим приблизно за 15 хв від початку процедури. Залишок рідини з ємності також виливають.

Азалія

Ця рослина також віддає перевагу нижньому поливу. У спекотні дні азалію поміщають у піддон на шар крупного гравію. Воду в ємність додають щодня, а раз на тиждень гравій просто промивають проточною водою.

Крім постійного зрошення субстрату, піддон з чистою водою підвищує ще й вологість повітря у приміщенні

Якщо в кімнаті не більше +15 градусів, азалія почуватиметься чудово. Тоді її просто зрошують через піддон, зливаючи воду через 25 хв після наповнення.

Фіалка

Фіалка вазон

Листя цієї культури зазвичай опушене, тож бризки вологи для нього небезпечні. Крім того, фіалка не переносить потрапляння води у центр розетки.

Найкраще зволожувати ґрунт через піддон. Для цього горщик ставлять у наповнену теплою водою ємність і тримають там 30 хв. За цей час ґрунт добре насичується водою.

Цикламен

Режим поливу взимку залежить від віку кожного окремого екземпляра. Наприклад, 3-річна квітка зберігає запас рідини у кореневищі, тож її потрібно зволожувати рідко, але рясно.

Цю культуру треба поливати лише через піддон і тільки відстояною водою. Цикламен швидко вбирає необхідну йому кількість вологи.

Влітку рослині вистачає 1 поливу на 2 тижні, оскільки у цей період цикламен входить у період спокою.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень