ТОП-5 кімнатних рослин, які очищують повітря (ФОТО)

Найкраще очищують повітря вазони, які мають велике листя або багато дрібного

Хлорофітум

 

Вважається, що ця домашня рослина очищає повітря найкраще і запобігає алергічним реакціям на пил. Хлорофітум видаляє випаровування формальдегіду, а ще нейтралізує шкідливі вихлопні гази.

Тому, якщо більша частина меблів навколо вас зроблена з ДСП (а для деревно-стружкових плит застосовується клей на основі формальдегіду) або якщо ви живете біля автомагістралі, кілька хлорофітумів в кімнатах вам просто необхідні.

Кімнатна пальма хамедорея

 

Маленька пальма хамедорея, яку ще часто називають бамбуковою, добре виглядає в витонченому горщику. Пам’ятайте: чим більша рослина, тим краще вона справляється з очищенням повітря.

Пальма хамедорея дуже любить рясний полив, її грунт завжди повинен бути вологим. За рахунок «вживання» великої кількості води вона дуже добре зволожує повітря в приміщенні, тому підійде для тих кімнат, в яких постійно сухо (тільки не розміщуйте її під прямими сонячними променями і ретельно стежте за регулярністю поливу).

До того ж пальма хамедорея нейтралізує токсини, які можуть виділятися з пластикових меблів і виробів.

Фікус

 

Найефективнішими очищувачами повітря вважаються два сорти: Ficus Benjamina (з великою кількістю дрібного зеленого листя) і Ficus Elastica (каучуконосний фікус, з великим щільним темно-зеленим листям). Вони однаково добре справляються з видаленням з повітря великої кількості відпрацьованого CO2 і токсичних речовин.

Герань

 

Деякі кімнатні рослини, які очищають повітря в квартирі, можуть додатково ще і нейтралізувати хвороботворні мікроби і віруси. Ці рослини так і називаються – антисептики, і вони дійсно можуть знезаразити повітря.

Зокрема, герань (або пеларгонія) виділяє в повітря леткі сполуки фітонциди, які вбивають віруси і бактерії.

Багатьом не подобається запах герані, він досить специфічний, але чим він сильніший, тим більше фітонцидів виділяється в атмосферу. До того ж, цей аромат розслабляє і знімає дратівливість, здатний усунути головні болі (і навіть найсильніші мігрені). 

Спатіфілум

 

Звернути увагу на спатіфілум варто як мінімум з двох причин. По-перше, спатифіллум дуже гарний, його квітки нагадують кали. По-друге, ця домашня рослина очищає повітря і нейтралізує такі забруднення, які виділяються з лакофарбових покриттів, як той же формальдегід, а також трихлоретилен, бензол і багато інших.

В процесі очищення беруть участь не тільки широке листя рослини, але також і його квіти – саме вони здатні забирати спори цвілі з повітря.

Спатифіллум рекомендується поставити в приміщення з підвищеною вологістю, щоб запобігти появи і поширення цвілі, – це для квітки найсприятливіше середовище. Рекомендується рясний полив і відсутність яскравого світла.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень