10 кімнатних рослин, які можуть частково замінити домашню аптечку (ФОТО)

Чи принаймні доповнити її у такі непрості часи

Деякі звичні для нас кімнатні рослини цілком можуть використовуватися як домашня аптечка. Виявляється, наші бабусі вирощували ці квіти і ретельно доглядали за ними геть неспроста.

Алое

Цей сукулент сьогодні можна зустріти практично в кожному будинку. У народі його ще називають столітник, оскільки вважається, що цвіте він раз на 100 років. А завдяки цінним лікувальним властивостям алое називають «домашнім лікарем».

Річ у тім, що ця рослина містить особливі речовини, які знищують віруси і бактерії та допомагають полегшити біль і зняти запалення. Крім того, стебла алое містять велику кількість життєво важливих мінеральних речовин, таких як кальцій, залізо і фосфор. Також алое багате цінними амінокислотами, що відповідають за процес регенерації тканин.

У волокнах цієї рослини містяться ферменти, що беруть участь в процесах обміну жирів, вуглеводів і білків. Сік алое може використовуватися навіть як очисний проносний засіб. Хороший ефект ця речовина дає і для лікування печінки. Також вважається, що алое ефективний при боротьбі з кашлем.

Китайська троянда

Ця рослина часто використовується для прикраси інтер’єру. Однак у гібіскуса є й інше застосування. Листя рослини містять багато фосфору і кальцію, а квіти характеризуються високим рівнем заліза. Гібіскус активно використовується у китайській медицині.

Кору і коріння рослини можна застосовувати для лікування такої неприємної хвороби, як дизентерія. Також гібіскус ефективний при кишкових кровотечах і геморої. А ще ця рослина допомагає боротися з грибковими захворюваннями і подразненнями на шкірі.

В Індії квіти гібіскуса використовуються як кровоспинний протиспазматичний засіб. Також настій із квітів гібіскуса застосовується при циститі та інших ураженнях сечовидільної системи.

Каланхое

Ще недавно цю рослину можна було зустріти на будь-якому підвіконні. Її шанобливо прозвали квіткою життя, оскільки листя і коріння каланхое – це прекрасне джерело корисних речовин.

Листя рослини багаті дубильними речовинами та антиоксидантами. У них містяться унікальні сполуки, які добре впливають на роботу серцевого м’яза. Свіжі пагони і листя каланхое можуть використовуватися також у гінекологічній і стоматологічній практиці.

 

Калісія

Нам ця рослина більш відома під назвою «золотий вус». У листі калісії міститься велика кількість флавоноїдів, які сприяють регенерації тканин.

Її сік ефективний для загоєння ран і ударів. Крім того, культура характеризується високим рівнем вмісту фітостероли – з’єднанням, що дозволяє знизити рівень холестерину в крові.

У Мексиці сік цієї рослини використовується як ранозагоювальний, протизапальний і дезінфікуючий засіб. Настій калісії може застосовуватися і для нормалізації роботи кишечника.

Герань

Ця цілюща рослина має чудовий запах. Окрім відмінних естетичних характеристик герань також відрізняється цілющими властивостями. Вона теж сприяє загоєнню ран і саден. Крім того, листя цієї рослини прекрасно очищає повітря і відлякує шкідників.

Лавр

Листя цієї вічнозеленої рослини також можуть використовуватися у лікувальних цілях. Настій з листя лавра може застосовуватися як сечогінний і відхаркувальний засіб. Крім того, лаврове листя допомагає зняти запалення і біль.

Традесканція

Молоді пагони цієї рослини можуть використовуватися для лікування абсцесів, саден і фурункулів. З традесканції також готують відвари для лікування різних захворювань запального характеру. Рослина має відмінні антибактеріальні характеристики.

Лимон

Він відрізняється своєю здатністю поширювати фітонциди. Кімнатний лимон допомагає очистити і знезаразити повітря, а плоди лимона, як ми всі знаємо, відрізняються високим вмістом вітаміну C.

Джерело: Затишок

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень