Лікарка назвала 5 небезпечних ліків, які знайдуться в кожній аптечці

Звичні препарати можуть стати отрутою

Медики назвали п’ять небезпечних категорій препаратів.

Перше місце антирейтингу популярних, але небезпечних ліків, які є у майже кожній домашній аптечці, – це засоби від печії.

  1. Засоби від печії – антациди. Їх використання порушує всмоктування вітаміну D і кальцію організмом – послаблює кістки, підвищує ймовірність остеопорозу, знижує імунітет.
  2. Майже в кожній аптечці можна знайти знеболювальні препарати, а популярний у цій групі ліків ібупрофен «сильно б’є по слизовій шлунка».

Всі нестероїдні протизапальні препарати володіють негативним ефектом: наслідки їх частого вжитку можуть бути дуже серйозними, аж до шлунково-кишкових кровотеч.

  1. Потрібно бути вкрай обережними, використовуючи ліки проти тиску – їх приймання без консультації з лікарем підвищує ризик інсульту. Але особливо небезпечним при проблемах з тиском є самовільне, без приписів лікаря, використання аспірину.
  2. Звичний анальгін теж приховує в собі небезпеку, він пригнічує імунну систему.

При неконтрольованій гіпертензії аспірин дуже небезпечний: він у вісім разів збільшує ймовірність геморагічних інсультів, – попередила лікарка Ірина Скороходова.

  1. Не рекомендують приймати без лікарських вказівок і аптечні вітаміни, це загрожує розвитком алергічних реакцій, інтоксикації організму.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень