«НІ продажу ліків дітям!»: нардеп Соломчук пропонує запровадити штрафи (ФОТО)

Продаж медпрепаратів хочуть прирівняти до продажу алкоголю неповнолітнім

В Україні взялися за регуляцію продажу медикаментів дітям. Після отруєння школярок у Боярці та в Умані, за продаж ліків неповнолітнім пропонують запровадити такі ж штрафи, як і за продаж алкоголю. Відповідний законопроєкт зареєстрували у Верховній Раді.

Автором законодавчої ініціативи є нардеп фракції «Слуга народу» з Рівного Дмитро Соломчук (подаємо його текст без змін):

Дмитро Соломчук. Фото з фейсбук-сторінки

- НІ продажу ліків дітям!

 

Це наша відповідь на зростання кількості самогубств та отруєнь дітей медикаментами. Разом з ще 27 народними депутатами ми зареєстрували відповідний законопроєкт.

 

Нині в Україні немає жодних обмежень на купівлю дітьми лікарських засобів. Тобто, будь-який школяр може зайти до аптеки і придбати медикамент, який зашкодить його здоров’ю чи навіть призведе до фатальних наслідків.

 

Так і сталося нещодавно. 13-річна дитина померла, а інша опинилася у реанімації. Кількість суїцидів серед дітей 5-14 років в Україні зростає.

 

Законопроєктом пропонується встановити штрафи за продаж дітям медикаментів не лише в аптеках, а й в магазинах, у тому числі онлайн.

 

Штрафи встановимо у тому ж розмірі, що й за продаж алкоголю неповнолітнім.

 

Ми маємо захистити дітей від ризиків, врятувати їх життя і дбати про здоров’я!, - написав Дмитро Соломчук на своїй сторінці у фесбуці.

Цим проєктом Закону порушують ще одну проблему – дитячу «аптечну» наркоманію – яку також частково вирішує цей документ, зазначає Дмитро Соломчук.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень