Якщо Рівне не приєднає до себе навколишні села, то у нього будуть проблеми?

Крім того, місто втрачає інвестиції та робочі місця

Новий план «великого Рівного» презентували сьогодні депутатам в приміщенні міськвиконкому.

Його розробила робоча група в Центрі розвитку місцевого самоврядування за участю представників виконавчої влади, активістів і працівників органів місцевого самоврядування.

Так, до обласного центру пропонують приєднати усі прилеглі сільради.

В іншому випадку, утворені ОТГ можуть затиснути Рівне з усіх боків і місто не зможе ні рости, ні розвиватися, каже очільник центру Руслан Сивий:

Є Волинська область, місто Луцьк, навколо якого вже на три четверті створені ОТГ. Є лише одна сільрада, в бік якої місто може безперешкодно розвиватися, а з іншими ОТГ доведеться складати відносини.

Якщо ми нічого не зробимо, то у Рівному будуть такі ж проблеми, як і у Львові зі сміттєзвалищем.

Тож спеціалісти пропонують створити Рівненську міську об’єднану громаду. Перевагами такого утворення є спільний бюджет, покращення інфраструктури та вільні території, на яких зможуть будувати промислові майданчики гіганти світової промисловості.

Для Рівного вже було три пропозиції на зведення заводів із робочими місцями, однак, каже секретар міськради Сергій Паладійчук, у міста не було ділянки.

Наразі частина сільського населення проти об’єднання. Страх - це головна проблема в процесі розширення меж Рівного, каже Руслан Сивий.

Голови сільських рад бояться втрати владу, а люди думають, що отримавши у розпорядження їхні села, політики почнуть розкрадати кошти та території. Присутні депутати зазначили, що для того, або просунутись в питання створення «великого Рівного» потрібно краще інформувати населення про переваги об’єднання, а також працювати з райдержадміністрацією.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень