Велике Рівне: вісім навколишніх сіл пропонують приєднати до обласного центру

Таким чином, територія міста збільшиться, орієнтовно, у п’ять разів

Про розширення Рівного у рамках децентралізації говорять уже давно. На користь такої пропозиції висловлювався і секретар Рівнеради Сергій Паладійчук. 

Напередодні це питання вкотре обговорювали під час засідання регіональної робочої групи, яка займається планом формування територій об’єднаних громад області.

Директор рівненського «Центру розвитку місцевого самоврядування» Руслан Сивий каже, що таке об’єднання було би логічним, адже все одно діти з цих населених пунктів ходять у садочки, школи та позашкільні заклади Рівного. Більше того, така модель об’єднання дасть можливість сільським радам вирішити проблемні питання:  

- Винести питання щодо приєднання до Рівного Виликоомелянської, Обарівської, Шпанівської, Великожитинської, Городищенської, Білокриницької, Корнинської і Тайкурівської сільських рад. Ми ініціювали обговорення цих питань з сільськими радами, які розміщені поруч, вивчення їхніх проблем щодо асфальтування доріг, освітлення вулиць, дошкільна, позашкільна освіта і, опрацювавши з ними всі ці проблемні моменти, переконати їх створити, як ми називаємо, Велике Рівне.

Можливо, до кандидатів на приєднання до Рівного додасться ще  Городоцька сільська рада.

Крім того, каже Руслан Сивий, якщо об’єднані громади утворяться навколо Рівного без участі міста, обласному центру з часом не буде куди розвиватися.

Вигоду для Рівного у такому форматі об’єднання вбачає і депутат Рівнеради Назарій Поліщук.

Тож члени робочої групи вирішили провести окреме засідання з представниками від Рівного та навколишніх сіл і обговорити перспективу об’єднання. Коли це відбудеться – поки невідомо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень