«Якщо ми хочемо мати поблизу Рівного заводи BMW, то потрібно приєднувати села», - Паладійчук

Розповів про плюси та мінуси розширення міста

Рівному потрібно об’єднуватися з іншими селами, адже в місті немає землі для промислових майданчиків. Секретар Рівнеради Сергій Паладійчук розповів, що протягом 1,5 років Рівне отримало три пропозиції від ЄС про побудову в нас заводів закордонних корпорацій.

Для того, аби це питання вирішити, найкраще об’єднатися з навколишніми селами в одну територіальну громаду, однак голови сільрад бояться втратити владу, тому й не йдуть на об’єднання, говорить Сергій Паладійчук:

Коли я починаю шукати контакти з якимись сільськими головами, то відразу чую: «А навіщо нам це? Нам і так нормально». Якщо ми хочемо, аби сюди приходили ресурси, щоб в Шпанові чи ще десь відкривали свій завод BMW чи Hyundai Motor – у нас немає альтернативи.

Секретар Рівнеради зазначив, що самому місту не вигідно приєднувати до себе прилеглі населені пункти, тому що в перші роки доведеться ділитися грошима з міського бюджету на облаштування інфраструктури в селищах. 

До слова, питання розширення кордонів Рівного постало ще у 2006 році. Ще тоді міська влада підняла питання про приєднання сусідніх населених пунктів, але місцеве населення розтлумачило це по-своєму та висловило побоювання, що їхні села просто хочуть стерти з карти.

Про це розповів депутат міської ради Олександр Курсик, який у той час працював журналістом на одному з центральних телеканалів і робив про це сюжет. Своєю чергою, рівненський архітектор  Валентин Дем’янов зазначив, що у Рівному немає чіткого плану розвитку міста, тому люди й не знають, що надалі буде з їхніми населеними пунктами. Головні кандидати на приєднання – Корнин, Колоденка, Бармаки, Шпанів, Обарів і Великий Житин. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень