Який вигляд має найбагатше село України, де кожна хата - палац: вражаючі фото

Принцип життя мешканців - це мати будинок, хоч чимось кращий та вищий, ніж у сусіда

Найбагатшим населеним пунктом України вважають село Нижня Апша в Закарпатській області, яке розташоване за два кілометри до кордону з Румунією. Поселення прославилось величезною кількістю заможних маєтків, що вражають масштабами й розкішшю.

Що відомо про Нижню Апшу

Маєтки у Нижній Апші почали будувати в 1980-х роках. Тоді українські румуни масово відправлялись на заробітки за кордон. А найперший капітал вони заробили на початку 90-х, торгуючи спиртом. За ним у село приїжджали з усієї України та сотнями літрів вивозили за кордон.

Самі ж селяни запевняють, що заробили статки на продажі соняшникового насіння.

У Нижній Апші практично немає одноповерхових хат. Найменші будинки налічують по 10-15 кімнат, найбільші - по 30-40. А є й справжні палаци із 60 кімнатами. У дворах господарі облаштовують оранжереї, басейни, а в будинках - по кілька спалень і віталень, лазні та сауни.

Місцеві жителі керуються правилом: «Мій будинок повинен бути хоч на одну цеглину вищим за сусідський»

Проте, щоб звести та утримувати такі будинки, потрібно багато грошей. Тому значна частина селян більшість часу проводить на заробітках у Європі, а свої будинки здають туристам або новим жителям села.

Оскільки такі великі будинки-палаци дуже дорого опалювати взимку, власники живуть лише в одній-двох кімнатах, а решту тримають зачиненими. Нерідко трапляється, що сім'я залишається жити у старому будинку на подвір'ї, а в новому шикарному маєтку приймають лише гостей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень