Гроші не пахнуть? Фабрика на Заході України підпільно шила спортивну форму для російської збірної

Встигли відправити на росію 40 партій одягу

Фото СБУ

Служба безпеки України повідомляє про викриття спільно з Національною поліцією на Закарпатті підпільного виробництва зимового спортивного одягу для національної збірної рф з лижного спорту.

Фабрика почала виконувати замовлення російської компанії, яка постачає спеціалізований одяг для спортивних команд країни-агресора з початку 2023 року.

За даними слідства, протягом цього періоду підпільна майстерня виготовила та поставила до рф понад 40 оптових партій зимових курток для російських лижників. Під час відправки спортивного одягу фігуранти заклеювали на ньому марлевим скотчем російську символіку.

 

Щоб приховати нелегальні поставки, їхній «маршрут» пролягав через одну з європейських країн, де знаходився власник закарпатської швейної фабрики.

Фото СБУ

Ним виявився іноземець, який безпосередньо займався укладенням відповідних договорів з російськими замовниками та організовував переправлення готової продукції до рф.

Для забезпечення виробничого процесу у швейному цеху він залучив керівницю цього підприємства. Виконанням російського «замовлення» займалось не більше 5 швей, яких відбирали серед «довірених» осіб.

Також швачки додатково проходили «інструктаж» щодо нерозголошення факту співпраці на користь країни-агресора серед оточуючих, знайомих та родичів.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень