Іногородні чоловіки за лічені дні ставали непридатними до війська: як їм це вдалося?

Детальніше про «хитру схему»

Слідчі Головного управління поліції Хмельниччини розслідують діяльність службових осіб та членів військово-лікарської комісії у Кам’янець-Подільському районі, спрямовану на усунення перешкод у незаконній переправі осіб через держкордон.

Про це пише «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

За даними досудового розслідування, починаючи з квітня 2022 року, у Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області діяла схема з постановки на облік іногородніх військовозобов’язаних.

Потім ці чоловіки з інших областей протягом двох-п’яти діб проходили тамтешню ВЛК, яка визначала їх непридатними до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку.

 

Такі «послуги» оцінювалися за певну грошову винагороду.

Крім цього, обстежували «непридатних» чоловіків медики Слобідко-Кульчієвської райлікарні. З огляду на це суд дозволив слідчим вилучити оригінали історій хвороб, виписні епікризи, іншу медичну документацію, направлення від районної ТЦК для проходження огляду тощо.

Вказана документація має суттєве значення для з’ясування необхідних деталей у рамках кримінального провадження.

Загалом правоохоронці нарахували понад 20 чоловіків мобілізаційного віку, яких списано або визнано обмежено придатними до військової служби.

 

Серед них чоловіки, які народилися у Києві, Харкові, Дніпрі та Донецьку.

Санкція статті, за якою ведеться розслідування, передбачає покарання від семи до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень