Які продукти категорично не можна їсти на голодний шлунок

Лікарі попереджають, що деякі корисні продукти натщесерце можуть завдати тільки шкоди.

Наприклад, свіжий цитрусовий сік при регулярному вживанні натщесерце, може призвести до розвитку гастриту і навіть виразки.

Однак одними цитрусовими список не обмежується. Для кожного продукту має бути свій час прийому.

Які харчові продукти можуть завдати шкоди вашому організму при прийомі не голодний шлунок – читайте нижче.

  1. Банани. Попри те, що банани несуть величезну користь для організму, натщесерце їх краще не їсти. Пов'язано це з тим, що магній, що міститься в цих фруктах у великій кількості, збільшує навантаження на серце.
  2. Цитрусові. Головна шкода вживання цитрусових на сніданок – підвищення рівня кислотності шлунка, що призводить до печії. В разі регулярного вживання апельсинів і лимонів на голодний шлунок, можлива поява алергії, гастриту і навіть виразки шлунка.
  3. Випічка на дріжджах. Дріжджі, які входять до складу хлібобулочних виробів, можуть стати причиною газоутворення в кишечнику.
  4. Солодощі. Підшлункова залоза не в змозі виробити необхідну кількість інсуліну при надлишку цукру, що може призвести до порушення кислотно-лужного балансу.
  5. Помідори. Дубильна кислота, що міститься в помідорах, при контакті з великою кількістю шлункового соку може призвести до утворення виразки.
  6. Огірки. З ранку, коли достатня кількість шлункового соку ще не виробилося, організм довго розщеплює кислоти, що входять в склад огірків. Через це може виникнути печія і дискомфорт в шлунку.
  7. Спеції. Гострі спеції дратують слизову і провокують надмірне вироблення шлункового соку, сприяючи розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту.
  8. Газовані напої. Газовані напої також викликають подразнення слизової оболонки та погіршують місцевий кровообіг, через що їжа важче перетравлюється.

Лікарі рекомендують починати ранок і вівсянки, яка обволікає слизову шлунка, захищаючи його від подразників. Другим претендентом на роль кращого сніданку є гречана каша, яка стимулює роботу травної системи та збагачує організм залізом, білком і вітамінами. Після них можна вживати практично будь-які продукти без особливої шкоди для організму.

Джерело: РБК-Україна

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень