Де взяти 0,5 млн грн: Кабмін не дозволив Рівному продати землю

Тож міськрада мусить скасувати рішення 5-річної давнини про її продаж

Фото з сайту УНІАН

Дніпровська фірма «Локіс» має власні аптеку та великі аптечні склади на вулиці Князя Володимира, 109 у Рівному. Раніше землю під ними орендувала, потім вирішила її купити. І міськрада Рівного у 2014 році ухвалила рішення про продаж ділянки.

Управління комунальною власністю звернулося за дозволом на продаж землі «Локісу» у Кабмін, бо серед засновників цієї фірми – іноземна юридична особа (це кіпрська компанія «ПЕЛЛОЙД ЛІМІТИД», яка є і кінцевим бенефіціарним власником). Після тривалих переписок Кабмін не погодив продаж земельної ділянки, незважаючи на те, що там є об’єкт нерухомості. Але це не все.

Начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук на засіданні бюджетної комісії міськради пояснила:

«Локіс» сплатила авансовий внесок. І вони не відмовляються від купівлі земельної ділянки. Бо якби вони самостійно відмовилися, ми б цей авансовий внесок їм не повертали. А тепер після оприлюдненого проекту рішення про скасування рішення про продаж землі оце в червні прийшла заява «Локіса», що вони просять повернути сплачений авансовий внесок.

Наталія Поліщук

За словами Наталії Поліщук, розмір авансового внеску -

 чималий: 444 тисячі гривень.

Тож потрібно думати, як його повернути. На підставі цього вона попросила депутатів розгляд питання про скасування рішення про продаж землі фірмі «Локіс» перенести на наступне засідання комісії. Депутати таке рішення підтримали.

До речі, Наталія Поліщук поінформувала Радіо Трек, що Кабмін нічим не мотивував відмову у продажу землі цій фірмі. І додала, що у Рівному досі подібних випадків не було.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень