UA: Рівне і скорочення: що до чого? (ФОТО)

Люди побоюються, що їхня робота нікому не потрібна. А керівники філії – заспокоюють

Фото - Радіо Трек

Рівне приєдналося до всеукраїнської акції на підтримку Суспільного мовника. Таку мали б влаштувати у семи містах країни.

Колектив UA: Рівне побоюється скорочення ефірного часу.

 

А дехто боїться скорочення штату.

Фото - Радіо Трек

Керівниця групи програмування Рівненської філії ПАТ «НСТУ» у коментарі журналістам Богдана Трофим’юк пояснила журналістам, чому підтримує акцію:

 - Я бачу загрозу знищення суспільного мовника у регіонах. Коли у 2016-му році починалася реформа – ми з острахом, але й з надією дивилися на можливі зміни. Й, зрештою, у вісімнадцятому, коли на ходу довелося звикати до нових умов і вчитися робити те, чого раніше не робили – наприклад, ранкове розважальне шоу на телебаченні, зуміли це зробити якісно, дотримуючись усіх стандартів суспільного.
 

 

Ми були незаангажовані, ми уникали оцінювальних суджень, ми робили цікаві етери як на телебаченні, так і на радіо. Ми стали універсальними солдатами, які можуть швидко і якісно робити свою роботу, ускладнену, до прикладу, відсутністю звукоінженерів на радіо. Їх функцію ми перейняли на себе.
 

 

На телебаченні стали ближчими для певних вікових аудиторій завдяки просуванню своєї роботи у FB, інстаграмі. Але разом з тим це віддалило нас від аудиторії 60+, про що не раз говорили шведським колегам, які проводили тренінги тут.

 

На радіо ж, навіть попри скорочення обсягів мовлення до трьох годин на добу – ми не втратили свого слухача. Про це свідчить зворотний зв'язок з аудиторією: і ранкова програма «Прокидайся», і обідні етери циклу програм «Дослівно», й вечірня «Тема дня» – мають своїх постійних слухачів, які телефонують до студії під час етерів. Є запитання до гостей, є висловлювання власних думок, є поради, є пропозиції і прохання.

 

На них ми реагуємо темами наших наступних етерів і програм. Скорочення мовлення до години обмежить доступ до регіональної інформації слухачів і глядачів певних категорій, для яких саме радіо і телебачення є чи не єдиним джерелом інформації. Тут я працюю уже 24 роки. І боюсь, що зі скороченням мовлення мої знання і досвід будуть непотрібні.

 

Наголошую: мова НЕ йде про робочі місця, мова йде про загрозу й перешкоджання у вільному доступі до регіональної інформації, що суперечить концепції Суспільного.

Скрін з Фейсбука

Суспільне натомість спростовує це і пояснює, що насправді змінюються підходи до виробництва.

Фото - Радіо Трек

На сайті UA: Рівне навіть публікують статтю з цього приводу.

[media=172569]

У якій, зокрема, йдеться про те,

держава інвестуватиме у НСТУ (Національна суспільна телерадіокомпанія України) вдесятеро більше грошей, ніж торік, у виробництво регіональними філіями власного продукту.

 

Як розподілять ці кошти між філіями, тобто скільки грошей дістанеться UA: Рівне, ще невідомо.

Виготовлений філією продукт транслюватимуть на загальнонаціональній платформі.

Михайло Чубай. Фото з його сторінки у Фейсбуці.

Тобто відбудеться переформатування роботи, пояснив продюсер UA: Рівне Михайло Чубай:

- Ми будемо працювати за принципом спільного виробництва. Філія посилює філію.

 

У нас залишається «Ранок», просто він тепер буде міжрегіональний.

 

Зміна до підходу дозволить глибше висвітлювати ту чи іншу суспільно важливу тему на всю країну, а не лише у певному регіоні. Буде спільне виробництво, буде суспільна студія – формат ток-шоу на суспільно важливі теми.

 

Станом на сьогодні немає скорочення ні ефіру, ні людей. Ні де-факто, ні де-юре.

 

Те, що наші колеги висловлюють таку позицію, це їхні побоювання – не більше, не менше.

До слова, штат Рівненської філії Суспільного налічує 83 працівника.

Фото - Радіо Трек

Більшість працює над створенням телевізійного продукту – від ранкового шоу та новин до тематичних передач. Інші – над наповненням радіоефірів.

Тож керівництво UA: Рівне насправді налаштоване оптимістично і чекає нового масштабного весняного конкурсу проєктів, продукуючи які колектив зможе заробляти та вчитися.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень