Як схуднути після 40 років

Для цього треба дотримуватися певних харчових звичок

Фото з "Пабліш Україна"

Після 40 років збільшення кількості фізичних вправ заради схуднення - менш ефективне, ніж зменшення кількості калорій. А щоб їх зменшити, потрібно змінити підхід до харчування.

Зменшення у раціоні кількості оброблених продуктів 

Зовсім від них відмовитися не вдасться, а ось зменшити їх кількість реально. Оброблені продукти - це ті, які проходять певні рівні хімічних та механічних операцій. Їх часто зберігають у пачках, контейнерах і консервних банках. Можуть бути готовими до вживання або дуже простими в приготуванні. Це, наприклад, сир, пластівці для сніданку, печиво, овочеві консерви, деякі закуски тощо.

Вживання чаю

Чашка чаю чи кави прискорює метаболізм, а отже сприяє схудненню. Найкраще - це подрібнений зелений чай. Він містить велику кількість потужних антиоксидантів, званих катехінами, які можуть стимулювати організм спалювати більше жиру.

Регулярне харчування

Пропуски приймань їжі сприяють набиранню ваги. Краще їсти кожні 3-4 години.  Обід повинен складатися з корисних продуктів, багатих корисними жирами, білками і вуглеводами. Завдяки цьому ви забезпечите свій організм необхідною енергією для функціонування.

Здорові перекуси

Вони дозволять не голодувати і не переїдати. Перекусом можуть бути, приміром, волоські горіхи, які є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот. Але їсти їх треба не більше тієї кількості яка тамує голод.

Сніданок - білковий

Це можуть бути страви на основі яєць — омлет, яйце, зварене круто або некруто. До них додайте овочі. Так організм отримає додаткову порцію вітамінів і клітковини.

Ще білковим сніданком може стати несолодкий смузі. Його можна зробити з грецьким йогуртом і додати улюблені овочі та фрукти.

Записуйте, що їсте

Завдяки цьому будете знати, скільки калорій спожили. А дослідження свідчать, що люди, які пів року великі такі записи і правильно формували раціон, схудли більше, ніж ті, хто цього не робив. 

Джерело: shuba.life

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень