Вживання смаженої їжі наближає смерть: Чим шкідливі наші улюблені страви

Чому потрібно якомога рідше готувати на олії

Дієтологиня Світлана Фус назвала декілька причин, чому шкідливо їсти смажене

Процес смаження змінює якість їжі та в рази збільшує її калорійність - їжа стає надто жирною.    

Смачна хрустка скоринка має дуже низьку поживну цінність. Чим більше прожарена і товстіша скоринка, тим менше білка засвоїть ваш організм з такої їжі.   ⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Канцерогенні речовини, які можуть утворюватися з жиру при смаженні, дуже отруйні. Як вони виникають? У кожного жиру чи масла своя «точка димлення» – температура, при якій масло в буквальному сенсі димить. Саме після «точки димлення» в жирі лавиноподібно утворюються канцерогени. ⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Справа в олії

У звичайній рафінованій соняшниковій олії температура кипіння становить близько 230 градусів. А ось, наприклад, у відомій оливковій олії «екстра вірджин» – від 160 до 216 градусів.

Тваринні жири димлять при 150-250 градусах, а скоринка утворюється при температурі близько 140-160 градусів Цельсія. Однак на плиті сковорода може розжаритися і до 300 градусів, тому будь-який жир можна перегріти. Чим темніший колір скоринки вашої їжі, тим більше канцерогенів в ній міститиметься.

Варто пам'ятати, що найбільш шкідливою смажена їжа є для «сердечників». Тому для того, аби жити довго і не мати зайвих проблем із серцем, варто потурбуватися про своє харчування.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень