Вже скоро треба буде припинити полив помідорів: коли і навіщо?

Як вберегти помідори від негативного впливу дощів та зайвої вологи

Томати — одна з найбільш примхливих культур, які можна зустріти на дачних ділянках. Щоб отримати якісний урожай, при їх вирощуванні важливо дотримуватись багатьох правил.

Одне із них стосується поливу помідорів

Наприклад, не кожен городник-початківець знає, що поливати томати треба перестати вже наприкінці літа – проводити процедуру восени не варто, бо так ви самі себе позбавите врожаю.

Завдяки вчасному припиненню проливів плоди можна буде збирати аж до жовтня. А самі овочі будуть зберігатися набагато краще

Також припинення поливу наприкінці серпня скорочує можливість появи різних хвороб. Пов'язано це з тим, що підвищена вологість сприяє появі грибка та гнилі. А якщо не поливати кущики – у разі, якщо за вікном не шкварить сонце – то й вологості буде менше.

Проте, якщо у вересні погода дуже суха, то раз на тиждень або й двічі можна трохи зволожити ґрунт на грядках. Але кущики треба поливати під корінь.

Як вберегти томати від дощів?

Коріння томатів, постійно перебуваючи в мокрій, позбавленій кисню землі, задихається і гине. Тому треба якомога частіше розпушувати ґрунт на грядках. Таким чином вирішуються відразу 3 проблеми:

  • вода не застоюється,
  • ґрунт не ущільнюється,
  • коріння отримує достатньо кисню.

Коли дощить щодня, зробити це складно, тоді слід обладнати водовідводи ‒ зробити поздовжні канавки вздовж грядок, якими буде йти зайва волога.

Також необхідно уважно стежити за зайвою рослинністю - краще виривати бур’яни з корінцями і забирати їх подалі від грядок.

Відновити нормальну циркуляцію повітря можна проріджуванням листя і видаленням зайвих пасинків. І навіть у томатів, які зазвичай вирощуються без підв’язування, гілки все-таки доведеться підняти, адже плоди, що лежать у багнюці, загниють, а гілки можуть пустити коріння там, де воно непотрібне.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень