До борщу і тушкованих страв: готуємо вдома смачний томатний соус на зиму (РЕЦЕПТ)

Він точно буде смачнішим за купований, та й кориснішим

Цей неймовірний томатний соус готується з болгарським перцем. Можливо, саме тому він виходить настільки смачним!

Спробуйте й ви!

До речі, можна приготувати і пів порції домашнього соусу із томатів –  просто візьміть удвічі менше від вказаної кількості інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • помідори - 5 кг
  • цибуля - 5 шт.
  • болгарський перець - 5 шт.
  • сіль - 2,5 ст.л.
  • цукор - 1-1,5 склянки
  • оцет - 100 мл
  • гострий червоний перець - 1 ч.л.
  • чорний перець – ½ ч.л.

Приготування:

Помідори, цибулю і болгарський перець промиваємо. Помідори за бажанням ще й обдаємо окропом, не забувши попередньо зробити на них надрізи, і знімаємо шкірку. З болгарського перцю вирізаємо насіннєву коробку і білі прожилки, а цибулю очищаємо від лушпиння.

Важливо! Всі овочі нарізаємо досить крупно.

Викладаємо їх у велику каструлю і тушкуємо під закритою кришкою приблизно годину. Знімаємо з вогню і чекаємо, доки маса охолоне. Потім зливаємо зайву рідину й перетираємо через сито.

В отримане пюре додаємо сіль, цукор, чорний і червоний перці, а також оцет. Ставимо на плиту і проварюємо ще близько 30 хв.

Тим часом підготуємо банки та кришки. Миємо їх у проточній воді з харчовою содою або рідким миючим засобом, витираємо насухо. Стерилізуємо в духовці – ставимо все на решітку в холодну духовку та вмикаємо температуру 150-180°С. Після того, як духовка нагріється, чекаємо приблизно хв.

Розливаємо киплячий соус у стерильні банки та закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою або пледом до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце аж до зими.

Джерело: theLime

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень