Баклажани і помідори – все, що треба для щастя: неймовірний теплий салат (РЕЦЕПТ)
Смачний і дуже незвичайний салат
Капоната з баклажанів — це чудова приправа або закуска, яку можна подавати як гарячою, так і холодною! Єдине, що варто додати для ідеальності – підсмажений хрусткий хліб.
Інгредієнти (на 4 порції):
- баклажан - 1 шт.
- оливкова олія - 1/4 склянки
- селера - 1 склянка
- цибуля жовта ріпчаста - 1 шт.
- часник - 1 зуб.
- консервовані помідори - 300 г
- оливки (без кісточок) - 12 шт.
- каперси - до смаку
- паста томатна - 1 ст.л.
- орегано сушене - 1 ч.л.
- оцет винний червоний - 2 ст.л.
- цукор - 2 ч.л.
- сіль - 1 ст.л.
- петрушка - 1 пучок
- перець чорний - до смаку
Приготування:
Посипте баклажани сіллю і покладіть на друшляк, встановлений на мисці. Залиште приблизно на 20-30 хв. Промийте і добре висушіть.
Розігрійте 2 ст.л. оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Додайте селеру і готуйте, часто помішуючи, до розм’якшення, приблизно 4 хв. Додайте цибулю і часник, готуйте і помішуйте, доки цибуля не стане м’якою і злегка золотистою – приблизно 5 хв.
Перекладіть суміш шумівкою у миску.
Знову розігрійте 2 ст.л. оливкової олії у сковороді. Додайте баклажани і готуйте, постійно помішуючи, до легкого рум’яного кольору 5-7 хв.
Тоді додайте суміш селери, помідори, оливки, каперси, томатну пасту та орегано. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до мінімуму і готуйте без кришки, поки капоната не загусне – приблизно 15 хв.
Приправте капонату оцтом, цукром, сіллю і чорним перцем. Перекладіть в сервірувальну миску й прикрасьте петрушкою.
Джерело: SHUBA
Радіо Трек: НОВИНИ