Підгодівля для помідорів, яка збільшує кількість квітів і зав’язей

Без цього мікроелемента рослини будуть кволими і гарним врожаєм навряд чи потішать

Щоб отримати гарний урожай помідорів, їх треба підживити. І не як-небудь, а вчасно, у достатній кількості і правильними речовинами. Елементом, без якого неможливий нормальний розвиток помідорних кущів, є бор.

Його дефіцит призводить до слабкого зростання і не особливо активного плодоношення. Перший візуальний симптом нестачі елементів – закручені верхівки листя.

Якщо говорити про засоби народної медицини, то найкраще використовувати у такій ситуації склад, виготовлений на основі борної кислоти. Останню можна придбати в аптеці, ціна – більш ніж доступна.

Приготування розчину

У відрі води об’ємом 10 л слід розчинити 1 ч.л. борної кислоти.

Для цього спочатку вказаний обсяг речовини слід змішати із 500 мл гарячої води, а решту – кімнатної температури – просто влити у відро.

Концентрат необхідно добре перемішати і лише після цього приступати безпосередньо до обробки. Засіб однаково активний для помідорів різних сортів, що ростуть як у тепличних умовах, так і у відкритому ґрунті.

 

Обробляти помідори треба за допомогою пульверизатора, у теплу суху погоду. Процедуру слід проводити у три підходи з інтервалом у 7 днів.

Зауважимо, що для кожної обробки рекомендується готувати свіжий розчин.

Бор дає можливість помідорам формувати досить потужну кореневу систему, одержуючи з ґрунту максимум поживних елементів. Крім того, оброблені таким розчином кущі стануть більш стійкими до дії фітофтори і набагато менше піддаватимуться гниттю.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень