Що робити, якщо листя помідорів крутить від спеки?

Не поспішайте у магазин за ліками для рослин, допоможе домашній настій

На томатах листя «човником» починає скручуватися, коли за вікном встановлюється посушлива погода, а в ґрунті стає мало вологи. Таким чином рослини реагують на спеку і намагаються зберегти вологу.

Для того, щоб листя не скручувалося, потрібно вчасно і вдосталь поливати та притіняти помідори.

А є і ще один спосіб, як допомогти рослинам пережити спеку: томати треба обприскувати. І не просто водою, а корисним настоєм із хвоща.

Як приготувати настій із хвоща

Хвощ, який вважається бур'яном, завдає городникам чимало проблем. Та водночас він здатний захистити рослини, стимулювати їх зростання та розвиток.

Для приготування живильного настою для обприскування на 200 г хвоща беремо 200 мл води. Розчин кип'ятимо на повільному вогні 7-10 хв і настоюємо на добу.

 

Отриманий розчин розводимо водою у 5 разів та обприскуємо томати.

До речі, такий розчин корисний не лише для томатів, а й огірків з баклажанами та перців. Обприскування проводимо 1 раз на тиждень, якщо стоїть спека – кожні 3 дні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень