Скоро дозріє цибуля: дві речі, які обов’язково треба встигнути зробити до того часу

Цими секретами з молодшим поколінням діляться досвідченні городники

Найперше: за 2-3 тижні до збирання врожаю слід продовжувати розпушування і прополювання, якщо ж ви не встигли зробити цього раніше, то саме час внести і підживлення (фосфор + калій, підійдуть також будь-які комплексні склади, або поєднання монодобрив).

А от поливи потрібно скоротити і припинити їх зовсім днів за 10 до «дати Х»

Також напередодні збору врожаю потрібно відгребти ґрунт від «плічок» цибулин. Цей простий агротехнічний прийом дозволить підвищити смакові властивості цибулі – вона буде соковитою, із цукристими нотками. Разом із «відгрібанням» не забудьте і про розпушування – це дійсно важливо!

Розпушування ще називають «сухим поливом», так рослини почуватимуться набагато комфортніше у пухкому ґрунті, цибулини зростатимуть і визріватимуть набагато швидше.

Ще один секрет – це «підрубування» корінців. За 2-3 дні до передбачуваної дати викопування слід трішечки підкопати цибулини на грядці, обрубуючи коріння. Таким чином цибулинки позбавляються каналу отримання ресурсів із ґрунту і прагнуть компенсувати нестачу харчування шляхом посиленого «витягування» соків із надземної частини рослин.

Як наслідок – бадилля жовтіє, в’яне, починає вилягати; шийка стоншується – цибулини зріють набагато швидше. Цей прийом є актуальним ще й у тому випадку, якщо за прогнозом у вашому регіоні затяжні дощі або грози; або якщо вам потрібно викопати цибулю до певної дати.

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень