Чому опадають здорові незрілі яблука? Як зберегти свій врожай

Причин може бути всього дві, якщо йдеться про непошкоджені шкідниками плоди

Урожай здорових, але незрілих яблук, що обсипається, можна врятувати, якщо ви знаєте, у чому причина. Найчастіше такі плоди не мають жодних пошкоджень, насіння у них визріло, але м'якуш кислий і сухий…

Причини може бути дві:

  • занадто рясний урожай яблук;
  • нестача вологи.

Якщо йдеться про занадто багато плодів, нічого не вдієш, бо в процес втрутилася сама природа. Дерево просто фізично не може забезпечити природне дозрівання такій кількості яблук, тому й скидає зайве.

Згідно зі спостереженнями аграріїв, лише 5-10% квітів у майбутньому стануть повноцінними плодами. Інші обпадуть на різних етапах зростання.

У цьому випадку залишається тільки стежити за тим, що відбувається, адже якщо опаде більша частина врожаю, значить, яблуні чогось не вистачає.

Якщо ж ідеться про недостатній полив, то виправити це просто. Потрібно пам'ятати, що дорослій яблуні треба нечасті, але рясні поливи, які просочували б ґрунт на глибину до 60 см.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень