Щось не так: чому гниють і відпадають зав’язі кабачків?

Розповідаємо, що ви робите неправильно

Причин у загибелі зав'язей може бути декілька.

Вершинна гниль. Вона, виявляється, буває не лише у помідорів, а й у кабачків. Хворі плоди треба зірвати і видалити з грядки, а рослини поливати теплою водою. Дуже корисно підгодувати кальцієвою селітрою по листу (20 г на 10 л води).

Так, дозування лякає, але не варто боятися — препарат не зашкодить ні листю, ні плодам

Буває і так, що причиною загнивання зав'язей стає надлишок вологи у ґрунті. Таке буває, якщо поливати дуже часто і не давати землі просихати.

Кабачки — усе-таки не огірки, і невелика посуха їм аж ніяк не зашкодить.

Якщо на зав'язях помітили білі плями, то це симптом ураження борошнистою росою. Від неї рослини можна обробити «Тіовітом Джет» або ж колоїдною сіркою.

Але будьте обережні: якщо на дворі більш як +30°, то ці препарати можуть викликати опіки листя.

 

Зауважте, що інші препарати використовувати вже не можна, бо у них термін очікування 20-30 днів.

Корисно буде і видалити деяке листя, щоб поліпшити провітрюваність кущів. Зазвичай видаляють нижнє листя.

Опадання і загнивання зав'язей буває, коли рослинам не вистачає фосфору, азоту, бору або молібдену. Тобто, є де розгулятися комплексним добривам, що містять мікроелементи — їх повно в продажу, але коштують вони теж чимало.

Стане в нагоді трохи деревної золи – якщо не хочете викидати багацько грошей на вітер.

Дуже неприємні явища на кабачках можна спостерігати й коли не дотримуються сівозміни. Тобто садять кабачки після кабачків, огірків, гарбузів, кавунів і динь. Так робити не можна. Після цих культур їх можна садити лише через 4-6 років!

Буває, що в кабачків надто загущені посадки. Норма – близько 1 м між рослинами, адже вони дуже швидко розростаються. Якщо хочете заощадити площу — шукайте кущові сорти. Вони компактніші, але і їм треба залишити не менше 50 см.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень