Виявити одну із найнебезпечніших хвороб на Рівненщині можуть за 2 години

Надсучасним методом

Туберкульоз діагностуватимуть надсучасним методом лише за 2 години. І зробити це можна буде не лише у колишньому тубдиспансері у Рівному, а й у районах. Про це пише «Медичний вісник».

-         За допомогою молекулярно-генетичного дослідження харкотиння медична техніка в середньому за дві години зможе підтвердити діагноз туберкульоз та визначити чутливість до одного з найважливіших протитуберкульозних препаратів – ріфампіцину.

 

Встановлення лабораторного обладнання вирішить низку проблемних питань у віддалених районах і в першу чергу знизить фінансовий тягар для пацієнтів з підозрою на туберкульоз, яким раніше для проведення такого дослідження необхідно було їхати до Рівного, – розповідає директор фтизіопульмонологічного медцентру Федір Аврука.

Лабораторні системи встановлено в Дубенській міській лікарні, де будуть обслуговуватись також жителі колишніх Радивилівського, Демидівського та Млинівського районів, Сарненській ЦРЛ, де будуть обслуговуватись жителі колишніх Рокитнівського, Дубровицького та Зарічненського районів, та у Володимирецькій ЦРЛ, де будуть обслуговуватись жителі м. Вараш та колишнього Володимирецького району.

Фото - Медичний вісник

У цих медзакладах вдалося зберегти посади фтизіатрів, що дасть змогу раціонально та максимально ефективно використовувати зазначене обладнання для діагностики туберкульозу на Рівненщині.

Рівненські фтизіатри переконані, що завдяки сучасному обладнанню вдасться покращити виявлення туберкульозу на районному рівні, що дасть змогу вчасно розпочати лікування цієї недуги.

Купити лабораторну техніку для трьох лікарень краю вдалось в рамках пілотного проєкту, який ініціювали Центр громадського здоров’я України та керівництво обласного фтизіопульмонологічного медцентру. Купили обладнання коштом гранту Глобального фонду.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень