Яка доля протитуберкульозних закладів на Рівненщині

Поки шукають шляхи розв'язання проблем

Шляхи фінансування протитуберкульозних закладів шукатимуть у МОЗ.

Нацслужба здоров’я не передбачила фінансування для санаторних фтизіатричних закладів, тому нині в Україні шукають, де взяти гроші на діяльність таких установ. Рівненщина - не виняток, розповідає начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

На сьогодні ми маємо таку ситуацію, що НСЗУ не передбачене фінансування для санаторних закладів, таку ситуацію ми маємо по всій державі.

 

Крім того, Острожецька та Страшівська лікарні не уклали угоду, тобто не мають змоги отримати фінансування.

 

Тому обласне управління охорони здоров’я прийняло рішення про реорганізацію цих закладів та приєднання їх до Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру.

Чиновник додає, що днями у Рівному була заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микитчак, яка роз’яснила, що відшукуються інші варіанти фінансування фтизіатричної служби.

 

В управлінні чекають нормативних документів, які дозволять повноцінно розв’язати проблему.  За словами Вівсяника, без фтизіатричної допомоги в області не залишиться жоден пацієнт, який потребує такої.

Окрім вищезгаданих медзакладів, лікуванням хворих на туберкульоз займаються ще два протитуберкульозних санаторії у Костополі та селі Новостав, а також хоспіс у селі Зірне, що на Березнівщині.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень