Кількість обстежень на коронавірус на Рівненщині зростає. Це через зростання кількості хворих?

Пояснив головний санітарний лікар

Кількість обстежень на коронавірус у Рівному і справді зростає. Чому — пояснив головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов:

- Значне збільшення кількості зразків, що надходять до нас на дослідження, не пов’язане зі збільшенням діагнозів щодо підозри на COVID-19.

 

Просто нами значно збільшені обсяги таких досліджень для медперсоналу.

 

Крім того, перед проведенням планових операцій наразі також вимагається проведення ПЛР-обстежень пацієнтів.

 

Зросла і кількість обстежених контактних осіб.

 

Зрозуміло, що чим більшою буде кількість підтверджених випадків захворювання на COVID, тим ширшим буде коло таких людей.

За деякий час тестування хворих на коронавірус проводитимуть не тільки тестами китайського та корейського виробництва, але й тест-системами українського зразка, підтвердив Роман Сафонов.

Рівненська область не є найбільшою в Україні за кількістю виявлених хворих.

Головний санлікар Рівненщини та очільник обласного лабцентру Роман Сафонов

На цей час Рівненщина входить у трійку кращих з обсягу досліджень на COVID-19.

- Ми робимо ці дослідження зазвичай навіть краще, ніж інші.

 

Але якби не повноцінне функціонування нашої лабораторії та лабораторії центру громадського здоров’я, якби не підтримка обласного клінічного лікувально-діагностичного центру та обласного перинатального центру, ми б мали кардинально іншу ситуацію, — додав Роман Сафонов.

Олег Вівсянник поділився особливостями ПЛР-діагностики при проведенні планових оперативних втручань і розповів, де можна буде провести ІФА-тести.

- ПЛР-діагностика при планових оперативних втручаннях буде проводитися коштами, передбаченими державою на проведення ПЛР-діагностики, — повідомив очільник управління охорони здоров’я області Олег Вівсянник - Їх робитимуть в обласному лабораторному центрі та центрі громадського здоров’я.

До речі, ПЛР-діагностика при виписці після оперативного втручання не проводиться, — тільки тим пацієнтам, які хворіють на COVID -19

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Щодо методів дослідження коронавірусу, то їх список розширився.

- Є діагностика швидкими тестами, діагностика-ПЛР, а також за допомогою імуноферментного аналізу, так звана діагностика ІФА.

 

На цей час ми вивчаємо потужності лабораторій області (їх є біля 15), які можуть проводити скринінгову діагностику методом імуноферментного аналізу.

 

Незабаром оприлюднимо ці заклади, а також напрацюємо шляхи та покази для здійснення такої діагностики, — резюмував Олег Вівсяник.

Крім того, як нам відомо, приватні лабораторії Рівного також здійснюють діагностику методом полімеразно-ланцюгової реакції, а також в аптечній мережі можна придбати швидкий тест для проведення діагностики за допомогою швидкого тесту.

Проте медики наголошують, що будь-які діагностичні заходи повинні здійснюватися виключно за показами, які прописані в алгоритмах надання медичної допомоги. Відповідну консультацію можна отримати у свого сімейного лікаря.

За матеріалами «Медичного вісника»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень