Охочих дізнатись, чи був у них коронавірус, посилають у приватні лабораторії Рівненщини. Але є одне «але»

А що робити тим, хто лежить у лікарні й готується до операцій?

ІФА-тестування на Рівненщині проводять лише приватні лабораторії. Таких в області 16. Раніше йшлося про 15. 

Тим часом алгоритм тестування на визначення антитіл до коронавірусної інфекції вивчають фахівці обласного управління охорони здоров’я.

Це потрібно для того, щоб проводити діагностику у комунальних медзакладах.

Адже ІФА-тестування повинні проводити людям, які планово лягають на госпіталізацію та операцію, а також медикам та силовикам.

Очільник медицини краю Олег Вівсянник

Вартість реактивів та роботи з ними значно дешевша, ніж ПЛР-тести, повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник:

- Орієнтовно розхідні матеріали коливаються від 50 до 90 грн на одного пацієнта, наголошую це без оплати праці медиків.

 

Якщо порівняти це з вартістю ПЛР-тестів, то це значно дешевше. ПЛР-тести вартують від двох до трьох тисяч гривень на одного пацієнта.

 

Поки ІФА-тестування проводять 16 приватних лабораторій. Метод дешевший і дозволить чітко, правильно і вчасно визначити спалахи захворювання та вчасно їх локалізувати.

 

Нині у лабораторіях комунальних закладів імуноферментну діагностику не проводять. Очікуємо роз'яснень від міністерства, а також придбання реактивів. 

 

Управлінням охорони здоров’я проводиться детальне вивчення змісту наказу Міністерства охорони здоров’я щодо запровадження імуноферментного аналізу як методу масового тестування населення.

 

Кошти на те, щоб ІФА-тестування проводили у комунальних закладах, передбачені обласною програмою боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, у МОЗ заявляли, що запровадження ІФА-тестування допоможе розширити кількість осіб, яких потрібно перевірити на наявність COVID-19.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень