Вуглеводи, які можна їсти та худнути

Список для тих, хто перейшов на правильне харчування

Більшість дотримується думки, що саме вуглеводи перешкоджають схудненню. Але зовсім відмовлятися від них не можна, бо це може нашкодити травній системі й організму в цілому.

Вуглеводи потрібні, але їхню кількість треба регулювати. Вони мають складати третину щоденної кількості калорій. 

Які вуглеводи можна їсти без шкоди для фігури 

Хліб – якщо це цілозерновий хліб. Він багатий на клітковину, вітаміни групи B, антиоксиданти та мікроелементи. Багато видів хліба не містять транс- та насичених жирів. Дві скибочки хліба на день не нашкодять схудненню. 

Макарони – якщо вони з цільної пшениці. Така клітковина здатна запобігати діабету другого типу. Макарони надовго дають відчуття ситості. Порція має складати дві жмені. 

Картопля – це джерело вітаміну В6. Картопля містить потрібну клітковину, найкорисніша – запечена. На день можна одну картоплину розміром з кулак. 

Рис – якщо це коричневий рис.  Це джерело потрібних харчових волокон. Правильна кількість — дві жмені на день.

Тим, хто прагне схуднути, фахівці радять замінити рафіновані вуглеводи на крохмалисті овочі, на картоплю, кабачки, ріпу, пастернак. 

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень