Військові з Рівненщини малюють, щоб відновитися. Поки – за кошти волонтерів (ФОТО)

Останні просять фінансову підтримку від області

Фото ілюстративне

Понад півтора десятка власних проектів 9 січня презентували громадські та благодійні організації Рівненщини.

Серед них - й ініціатива громадської організації «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» - арт-терапія для військових. Яким чином мистецтво допомагає відновлювати здоров’я військовослужбовців, розповіла керівник ГО Вікторія Шинкаренко:

Цей проект скерований, перш за все, на допомогу психологічній реабілітації ветеранів війни. Насамперед людей з інвалідністю. 

Вікторія Шинкаренко презентує роботи своїх підопічних

Арт-терапія – це один із засобів психологічної реабілітації. Він працює у нас уже рік. Люди, які виписуються або повертаються додому, після наших робіт купують вдома мольберт і починають малювати самі. Я вважаю, що це результат для людини, яка буде обмеженою у дієздатності уже до кінця життя.

До слова, цілий рік проект діє лише на благодійній основі. Упродовж цього часу волонтерам вдалося поліпшити стан здоров'я військовослужбовців, зазначає Вікторія Шинкаренко:

Є випадки, коли пацієнт не може тримати ложку в руці, проте малює. Деякі не можуть писати картини самі, тому ми примотуємо пензлик до їхньої руки. Я з гордістю можу сказати, що учасники арт-терапії з нетерпінням чекають на кожну зустріч з мольбертом і фарбами.

Між іншим, досвідом рівненських волонтерів користуються й госпіталі інших областей.

Вікторія Шинкаренко презентує роботу одного з військовослужбовців, який чи не вперше взяв до рук пензлик

На роботу з полотнами бійці витрачають близько трьох годин. За цей час АТОвці встигають створити картину «з нуля». За словами керівника громадської організації, створені арт-об’єкти охоче купують іноземці, а середня вартість однієї картини – близько 50 євро.

Для підтримки проекту ГО просить в області  близько 93 тис. грн (на весь 2019 рік). Ці кошти підуть на розхідні матеріали (пензлі, мольберти, фарби) та оплату праці двох людей з художньою освітою і ще двох, які допомагатимуть бійцям з обмеженими можливостями.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень