Кримчанка, росіянка та 5-річний львів’янин жили у спортзалі у Смизі

Два тижні

25 людей з волонтерського табору два тижні допомагали жителям Смизької ОТГ в рамках проекту «Будуємо Україну разом». За цей час вдалось відремонтувати будинки багатодітним сім’ям та сім’ї переселенців з Донбасу.

Намалювати великий мурал на місцевий бібліотеці та збудували велику сцену у місцевому парку.

Один вечір у Смизі

Втім волонтери вважають, що вони стали лише «інструментом» який згуртував місцеву громаду, владу та бізнес.

Віра Пасішнюк - у червоному светрі.

Про перший візит на Рівненщину розповіла адміністраторка проекту «Будуємо Україну разом» Віра Пасішнюк:

Ми не були до 2018 року у Рівненській області. Після двох тижнів проведених у Смизі ми приємно здивовані тим, що нам допомагали усі. Тобто, якщо ми собі ставили планку про те, що нам має допомагати 15 місцевих жителів, то у нас по факту було більше 50 людей. Приїздили навіть з Рівного та інших міст області. Головне, не те, що ми тут сцену звели чи мурал намалювали,  а те, що нам вдалося згуртувати місцевих жителів. До речі, у нас сам табір ділився на дві зміни. У першу зміну ми працювали, будували, малювали і прибирали. А в другу зміну займалися такою собі просвітницькою діяльністю. Організовували зустрічі з успішними людьми, їздили на екскурсії, дивилися фільми, організовували концерти.

До слова, долучитися до волонтерського проекту можуть усі охочі.

У Смизі, наприклад, працювали кримчанка. Вдруге волонтерила в Україна росіянка, горить Віра Пасішнюк:

Росіянка, із міста Сиктивкар, це Республіка Комі, була цього року з нами у Смизі. Вперше ця дівчинка нам допомагала коли ми були у Лисичанську. Тепер вона приїхала з нами на Рівненщину. Далі наша команда вирушає у Вінницьку область. Там, до речі, великий проект у нас. Працюватимемо там три тижні. В інших містах наш волонтерський табір працює по два тижні.

Варто зауважити, що у Смизі волонтерам вперше допомогала 5-річна дитина. А точніша – ціла сім’я зі Львова. До речі, у Смизі були волонтери з 17 областей України.

Весь цей час волонтерський табір жив у спортзалі місцевої школи.

Варто зауважити, що на Рівненщині вперше реалізовували проект «Будуємо Україну разом».

Волонтери на екскурсії у Тараканівському форті

Команда волонтерів під час будівництва сцени у парку у Смизі.

Волонтери на екскурсії у "Тунелі кохання", що у Клевані.

Начальник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Віталій Ліпський додає, що на реалізацію проекту витратили 200 тисяч гривень:

Міністерство молоді та спорту України своїм наказом виділило гроші на реалізацію проекту у нас на Рівненщині. Це гроші на харчування волонтерів, проїзд, екскурсії та матеріали для ремонту. На все виділили 200 тисяч гривень. Міністерство саме з нами зв’язалось і запропонувало спробувати такий проект. Я скажу відверто, приємно вражений цими людьми. Це молодь, яка фактично змінює країну. І коли кажуть, що молодь зараз погана, то я готовий її відстоювати. Подивіться лише на цих людей.

До слова, запросити волонтерів до себе може будь-яка ОТГ Рівненщини. Щоправда на наступний рік. Усі деталі – тут.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень