Проблеми Усті у Рівному допоможе вирішити уряд Чехії

У Рівному представили 5 проектів, які дозволять вирішити актуальні проблеми міста та області

У Рівному оголосили результати конкурсу міні-грантів на проекти, які отримають фінансування на їх реалізацію. З 10 проектних пропозицій експерти відібрали 5 найперспективніших. Вони отримають по 35 тисяч гривень на реалізацію ідеї.

Конкурс проходив в рамках проекту «Розвиток коаліції організацій громадського суспільства Рівненської області», що реалізується БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» та Радою Реформ Рівного за підтримки Посольства Республіки Чехія в Україні.

Голова БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» Юрій Лазаревич зазначив:

Експертами були незалежні люди, які, окрім діяльності, врахували також адвокаційні активності. Щоб частина проекту була направлена на системні зміни або прийняття нормативних документів, які зможуть працювати і після закінчення проекту.

У результаті конкурсу підтримали проекти:

  1. Громадської організації «Вітрила надії», діяльність направлена на реєстр хворих муковісцидозом.
  2. Волонтерської організації «Лікарняні клоуни», діяльність на покращення емоційного і морального стану діток у лікарнях та у будинку дитини.
  3. Організації «ТАКМЕД», діяльність на впровадження в освітніх закладах курсу домедичної допомоги.
  4. Організації «Скарбниця надії», діяльність направлена на прийняття положення по створенню паліативного відділення для дітей.
  5. Ініціативної групи «Збережи Устю», діяльність на збереження та очищення річки Устя.

Більшість цих громадських організацій і їхня діяльність і так добре знайомі рівнянам. А от проект «Збережи Устю» стартує вперше. Представниця ініціативної групи  Наталія Литвин розповіла про їхній проект:

Річка впливає на здоров’я мешканців міста, вологість повітря, адаптацію міста до зміни клімату, тому ми вирішили створити кампанію по відновленню річки. В рамках проекту ми будемо боротись з незаконними скидами у річку, контролювати створення постійної робочої групи, інформувати мешканців Рівного про те, як і чим кожен мешканець міста може допомогти.

Прикметно, що учасники проектів не залишаться сам на сам зі своїми ідеями. Їм обіцяють всебічну консультативну допомогу. Представниця Ради Реформ Рівного Оксана Майборода коментує:

Якщо ми будемо бачити, що сама організація не може досягнути бажаного результату, то ми будемо підключатися і допомагати в реалізації ідеї.

Згадані проекти стартували у Рівному від початку липня. Їх реалізація має завершитись до жовтня 2018 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень