Відпаде навіть старий жир: досвідчена господиня показала лайфхак, як ефективно мити духовку

Це непросте завдання можна легко вирішити

Якщо духовкою користуватися постійно, то доведеться її регулярно мити. Відмити духовку всередині так, щоб дверцята і скло блищали, допоможе простий спосіб. Його показала у TikTok досвідчена господиня.

Як легко помити духовку?

У залізній каструлі потрібно з'єднати 3 столових ложки соди та залити все окропом до утворення однорідної кашки.

Потім треба влити 2 столових ложки оцту й вичавити сік половини лимона. Каструлю поставте в духовку на 20-30 хвилин за 100°C.

Для кращого ефекту на забруднення треба насипати суміш соди та оцту й потерти.

Лимон для чищення жиру та нагару

Свіжі забруднення можна легко вимити за допомогою лимонного соку. Потрібно обробити плями лимонним соком, розчиненим у воді та дати постояти 40-60 хвилин.

Значний, застарілий наліт на стінках духовки та деках краще видаляти лимонною кислотою. Розчиніть один пакет лимонної кислоти у пів літра води, налийте в деку або в будь-який жаростійкий посуд.

Далі поставте в розігріту духову шафу на 30-40 хвилин. Коли духовка трохи охолоне, добре вимийте її. Якщо плями залишилися, протріть їх свіжим лимоном.


Джерело: rbc

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень