Чим відмити раковину зі штучного каменю? Прості методи

Головне – мити раковину треба регулярно

Особливою популярністю серед мийок, що пропонуються на ринку, користуються гранітні і зі штучного каменю. Їх не можна віднести до бюджетних моделей, але покупка такої речі гарантовано забезпечить більшу механічну міцність та привабливий сучасний дизайн.

Кожна раковина вимагає ретельного догляду незалежно від матеріалу, з якого виготовлена. Більшість не знає, як, чим і чому не можна мити раковину тими чи іншими засобами, пише furniset.

Що знадобиться для миття раковини з каменю:

  • м'яка ганчірка або губка, змочена в мильному розчині,
  • оцет або харчова сода,
  • спеціалізовані засоби побутової хімії, призначені для роботи з гранітом,
  • олія, як звичайна рослинна, що використовується для приготування їжі, так і спеціальна для догляду за гранітною мийкою.

Для щоденного догляду знадобиться будь-який засіб для миття посуду. Невелику кількість засобу потрібно нанести на вологу губку, а потім ретельно протерти всю поверхню раковини. Після цього залишається тільки промити раковину водою і витерти насухо.

Якщо робити це регулярно, можна позбавити себе від довгих від стомлюючих процедур, пов'язаних з видаленням плям, що важко виводяться, та інших забруднень.

 

При цьому мийка завжди виглядатиме бездоганно.

Можна також скористатися олією для догляду за раковинами, підійде звичайна рослинна, яка є на кухні: соняшникова, ріпакова або навіть оливкова.

Оцет

З домашніх продуктів також обов'язково варто виділити оцет, який добре справляється з знебарвленням. Його потрібно змішати з водою у пропорції 1:1, а потім заповнити отриманою сумішшю всю раковину, залишити на ніч, а вранці очистити поверхню м'якою губкою, змоченою миючим засобом. Непривабливі плями мають зникнути.

Сода

Харчова сода – ще один домашній засіб, який можна використовувати для очищення раковини без ризику знебарвлення або пошкодження ніжної структури матеріалу. Вона стане в пригоді як для щоденного миття, так і при видаленні плям.

Невелика кількість води додають у харчову соду та перемішують до однорідної кашки.

Отриману в такий спосіб пасту наносять на ганчірку чи губку і протирають нею всю поверхню раковини.

 

Робити це слід обережно, без сильного натиску, але не пропускаючи кутів і вигинів.

Залишити раковину на кілька хвилин замочуватися, після чого промити її водою.

Останній штрих — витерти мийку насухо, щоби переконатися, що всі забруднення та плями усунені, а нових не з'явилося.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень