Вчені відкрили легкий секрет успіху

Психологи двох британських університетів з'ясували, що, якщо говорити про себе фразу "я можу зробити це краще", то можна дійсно поліпшити свої здібності й ефективно виконати якусь задачу. Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Frontiers in Psychology.

Науковці вирішили перевірити, чи дійсно працюють різні техніки з мотивації. В експериментах взяли участь 44 тисячі осіб. Добровольці були розділені на 12 груп. Завдання учасників полягало в тому, щоб як можна швидше натиснути на числа від 1 до 36, які випадковим чином були розподілені в квадратній сітці. Дослідники визначили, що могло б допомогти людям поліпшити свої результати в онлайн-грі. Серед перевірених прийомів були розмови самих з собою, уявлення в розумі майбутнього результату і планування дій, які можуть бути після отримання бажаного результату.

З'ясувалося, що учасники, які говорили собі, що вони можуть вирішити задачу краще наступного разу, дійсно більш ефективно справлялися з тестом, ніж контрольна група. Фрази "я можу побити свій найкращий результат", "я можу робити це швидше" виявилися найбільш дієвими. Крім того, якщо створювати в уяві картинку, що ви побили свій попередній рекорд або просто добре граєте, то результат також поліпшується.

А ось мотиваційні установки, які полягають у тому, щоб уявляти можливі вигоди від хорошого виконання завдання, працюють найгірше. Однак вони, як підкреслюють вчені, залишаються ефективним інструментом у боротьбі із зайвою вагою та іншими життєвими проблемами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень