Вчені назвали найнебезпечніший для мозку вид спорту

Не всі активності однаково добре допомагають залишатися здоровим

У Великій Британії провели дослідження Caerphilly Heart Disease Study. Науковці з університету Кардіффа з'ясували, що високий ризик для нормальної роботи нервової системи створює аматорський бокс.

Зауважимо, що про професійний бокс та його ризики уже давно говорить медицина.

Професійні й титуловані боксери у ринзі та на тренуваннях постійно отримують струс мозку.

 

За 5-10 років професійної кар’єри спортсмени мають чимало негативних наслідків. Йдеться про зростання ризиків нейродегенеративних захворювань.

Проте, як з’ясувалося, небезпечний і аматорський бокс. У досліджені брали участь 2500 чоловіків у віці 45-59 років. Деякі з них регулярно займаються боксом. Дослідження тривало 35 років, і його учасники проходили медогляд кожні 5 років.

У підсумку 30% боксерів-аматорів з віком мали порушення когнітивних функцій – уваги, пам’яті, мови та сприйняття.

Натомість у чоловіків, які не займалися таким спортом, подібні проблеми виявляли рідше, тільки у 20%.

Також у боксерів раніше проявилася деменція. Старече недоумство у такої категорії осіб виявляли на 5 років раніше, ніж в інших учасників дослідження.

Науковці однозначно будуть продовжувати дослідження й надалі. На переконання професора Елвуда, це може покращити здоров’я майбутніх поколінь.

Дуже багато людей як мінімум у дитинстві займаються різними єдиноборствами. І навіть цього може вистачити, щоб збільшити ризик проблем до похилого віку, - каже професор Елвуд.

 

Джерело GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень