Яким людям шкідливо прокидатися рано вранці

Звичка змушувати себе прокидатися за будильником може завдати шкоди їхньому здоров’ю

ФОТО з мережі

Чергові дослідження науковців показали, що є окрема категорія людей, яким шкідливо прокидатися рано в ранці. Це пов’язано з режимом індивідуального біологічного годинника, який у кожної людини – різний.  

За біологічними ритмами людей у світі ділять на три умовних групи:

  • Сови
  • Жайворонки
  • Голуби

Жайворонки – це ті, хто проявляє найбільшу продуктивність у першій половині дня й в принципі легко прокидаються. Сови натомість сповнені сил у вечірні години, куди припадає їх найбільша активність.

Голуби менш відома група, але це ті – хто найбільш активний саме в денні години.

В половині усіх випадків буде людина совою, жайворонком чи голубом залежить від спадковості. Тобто, якщо батьки були совами, то в половині усіх випадків й діти будуть совами.

І от найбільший ризик завдати шкоди своєму здоров’ю мають сови, йдеться у досліджені науковців.

Через навчання чи роботу вони змушені прокидатися зранку через силу. Через те, що у сов на відміну від жайворонків чи голубів зміщені години вироблення гормону сну, зранку вони почуваються знесиленими. А з часом це може перейти у депресію.

Не рідко страждають сови й від гормональних збоїв. Організм перестає сприймати глюкозу та інсулін. А для хворих на цукровий діабет цей стан може виявитися смертельно небезпечним.

Науковці закликають не намагатися переробити те, що закладено природою. Краще адаптувати свій режим життя до свого біологічного годинника.

За матеріалами ukr.media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень