Виявити «тихого вбивцю» можна уві сні. Небезпечні симптоми, які проявляються вночі

Особливо обережним слід бути тим, хто відчуває проблеми з засинанням

Небезпечні для здоров’я людини стани, які не даються взнаки вдень, можуть проявлятися вночі.

Дослідження довело зв'язок між режимом сну і високим рівнем холестерину, який експерти назвали негаразди «тихим вбивцею», адже помітити його можна тільки уві сні, пише Mirror.

ХОЛЕСТЕРИН

Доросле населення часто страждає через високий тиск та високий рівень холестерину.

Причому таки значні проблеми можуть тривалий час залишатися непоміченими, поки не завдадуть серйозної шкоди організму.

Британський експерт доктор Дон Гранд зазначає, що досвід показує, що людина дізнається про високий рівень холестерину, коли здає відповідний аналіз крові, або коли у неї стається серцевий напад.

Одною з перших ознак, яка може свідчити про високий холестерин – це проблеми з засинанням. Людям важко заснути, а ще вони можуть часто прокидатися серед ночі.  

 

Доктор Гранд закликає звернути увагу на цей симптом і здати аналіз, аби з’ясувати, чи справді пацієнт має високий рівень холестерину й дізнатися про можливі ризики серцевого нападу.

Високий холестерин: які небезпеки він несе

Головним чином високий рівень холестерину може спровокувати серцевий напад. Так, холестерин бере участь у процесах, пов’язаних зі створенням клітин та виробленням гормонів.

Проте, коли холестерину у надлишку, це призводить до утворення жирових відкладень у судинах зокрема.

Це призводить до звуження артерій і порушення роботи мозку та серця, може спровокувати появу тромбу, інсульт.


Як знизити рівень холестерину

Люди з високим рівнем холестерину мають в першу чергу переглянути своє меню й перейти на збалансоване харчування. І хоча про це говорять звідусіль, нагадаємо й ми – йдеться про якісний білок, овочі та фрукти, цілозернові продукти.

Споживати більшу кількість клітковини. Ввести в раціон горіхи, злаки, в міру бобові.

Холестерин - це жироподібна речовина, яку ми отримуємо з двох джерел: споживаємо з тваринною їжею (близько 20%) та синтезуємо в нашій печінці (80%).

ФОТО з мережі

Зазвичай холестерин умовно поділяють на «хороший» та «поганий»:

  • Ліпопротеїни високої щільності, відомі як «хороший» холестерин;
  • Ліпопротеїни низької щільності, відомі як «поганий» холестерин.

Для нашого організму важливий баланс холестерину, адже без нього ми не можемо існувати. Варто слідкувати, аби показники були не підвищені. Високий рівень холестерину збільшує ризики атеросклерозу, серцевого нападу, ішемічної хвороби серця та інсульту.

Аналіз на визначення холестерину дорослим треба робити кожні 4-6 років. Людям із груп ризику — діагностовані хвороби серця, хронічні запальні процеси, надмірна вага чи діабет — цей показник варто перевіряти значно частіше.

Дітям починати вимірювати холестерин варто у віці від 9 до 11 років, і потім що п'ять років. Якщо в сімейній історії в когось був високий рівень холестерину, тоді дітям потрібно вимірювати його рівень із 2 років.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень