Науковий «гороскоп»: вчені довели зв'язок долі й дати народження

При цьому відповіді знаходяться не у зірках, а в базах даних

Експерти пояснюють, що є своєрідні дати-відсічки, які розділяють вікові групи. Через наближення дати народження людини до таких відсічок називають ефектом відносного віку. Це особливо помітно у спорті.

До прикладу, проаналізувавши дати народження усіх фіналістів Ліги чемпіонів, експерти виявили, що «травневих» гравців у чотири рази більше ніж тих, хто народився у листопаді. У спорті це пов’язано з формуванням груп для спортивних секцій, коли діти потрапляють у нерівні умови.

Коли вчені сформували великі бази даних зі статистичної інформації вони винайшли правдивий метод для пошуку зв'язків між здоров'ям та місяцем народження. Вперше таке дослідження опублікували у 2015 році. Тоді з'ясувалося, що у народжених у січні підвищений ризик гіпертонічної хвороби, «серпневі» діти частіше хворіють на кон'юнктивіт, «квітневі» страждають на стенокардію, а у народжених у грудні частіше з'являються синці.

Дослідники пояснюють такий причинно-наслідковий зв'язок сезонними особливостями. Так, хвороби можуть частіше розвиватися у дітей, які народилися в холодну пору року і недоотримали  вітамін D.

Але попри це, науковці запевняють, що подальший спосіб життя має значно більший вплив, ніж сама по собі дата народження.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень