Одна дитяча звичка може завдати серйозних ушкоджень мозку

Підлітковий вік вважають «критичним» часом у розвитку мозку

Нестача сну можна призвести до серйозних порушень у роботі мозку. Вперше експерти провели дослідження серед дітей старшого віку, і встановили що недосипання завдає реальної шкоди.

Науковці досліджували ефективність тривалого сну, часте прокидання вночі, порушення дихального ритму в ліжку та недостатню кількість годин сну, пише  The Sun.

Брак сну призводить до того, що мозок дітей стає менш ефективним й стійким. Вони важче засвоюють нові знання, їм складніше розібратися з новою інформацією під час уроків.

 

А ще вони втрачають здатність добре контролювати власну поведінку та емоції.

У Бостонській дитячій лікарні науковці опитали понад 5500 батьків дітей віком від 9 до 11 років. Відповіді батьків порівняли з результатами МРТ, яке проводили у стані спокою.

У дітей які сплять недостатню кількість годин вчені відзначили зміни у мозку. Одна з авторів дослідження  Катерина Стамуліс вважає підлітковий вік «критичним часом у розвитку мозку», адже його ланцюжки видозмінюються й це впливає на ухвалення рішень дитиною та розв'язання нею проблем.

Ми намагаємося показати, що недостатня кількість годин сну несе колосальні наслідки для когнітивного та психічного здоров'я дитини, - розповіла науковця.

До слова, дівчатка сплять менше хлопчиків. За результатами дослідження дівчата сплять від 8 до 9 годин, а хлопці від 9 до 11 годин. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень