Старшим людям кава необхідна. Науковці здивували відкриттям

Експеримент тривав 10 з половиною років

Споживання кави корисне старшим людям. Австралійські вчені з Університету Едіт Коуен з'ясували, що споживання кави потенційно знижує когнітивні порушення.

Дослідження тривало понад 10 років, зокрема за 126 місяців його учасниками стали 227 людей похилого віку.

Кава містить біологічні активні сполуки, включаючи кофеїн, хлорогенову  кислоту, поліфеноли та невелику кількість вітамінів та мінералів, розповів авторка дослідження Саманта Гарднер. А відтак її вплив позитивний для профілактики інсультів, серцевої недостатності, діабету, та хвороби Паркінсона. 

Окрім того, вчені довели зв'язок між споживанням кави та кількома важливими маркерами, пов'язаними з хворобою Альцгеймера.

Гарднер розповіла, якщо звична маса кави в одній чашці 240 г, то збільшення споживання з однієї до двох чашок на день знижує погіршення когнітивних функцій на 8% через 18 місяців.

Зазначається, що вживання більшої кількості кави дало позитивні результати щодо когнітивної функції, яка включає планування, самоконтроль та увагу.

Втім, літнім людям перед тим як збільшувати свою звичну дозу споживання кави, слід проконсультуватися з сімейним лікарем.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень