В СБУ у Рівненській області підтвердили обшуки у священика

Вони пройшли 25 січня за місцем проживання Віктора Земляного

Проте в СБУ до закінчення слідчих дій не коментують в рамках якого кримінального провадження проводились обшуки. Втім, як повідомляють представники духовенства УПЦ МП, Віктор Земляний був організатором суперечливої Хресної ходи влітку 2016 року.

Зауважимо, що Віктор Земляний, настоятель Воскресенського храму УПЦ МП м. Острог Рівненської області, з 2015 року очолює «відділ по забезпеченню безпеки релігійних громад УПЦ», який розташовується у Рівному на вул.Лермонтова. Земляний доволі часто дає інтерв‘ю російським ЗМІ, фігурує у фільмах російських телеканалів, перехід храмів з УПЦ МП до УПЦ КП називає захопленнями та війною "брата з братом" і є жорстким критиком змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" (щодо зміни релігійними громадами підлеглості).

Далі виступ Віктора Земляного під час обговорення законопроекту у Верховній Раді у вересні минулого року.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень