В’ялені сливи на зиму з часником та спеціями – це справжній делікатес! (РЕЦЕПТ)
Надзвичайно смачна заготовка, яку першою «розмітають» зі столу
Дуже оригінальна закуска або ж гарнір до м’яса
На святковому столі вони завжди з’їдаються одними із перших!
Інгредієнти на 2 баночки по 0,5 л:
- Сливи – 3 кг
- Сіль – кілька дрібок
- Цукор – кілька дрібок
- Часник – 8 зубчиків
- Гострий перець чилі – 2 стручки
- Соняшникова олія – 1 л
Спеції:
- Сушений базилік – 1 ч. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Розмарин – 0,5 ч. л.
- Коріандр – 0,5 ч. л.
- Кардамон – 1/4 ч. л.
- Кориця – 1/4 ч. л.
У кожну банку:
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Яблучний оцет 6% – 1 ст. л.
Приготування:
Сливу ріжемо навпіл, прибираємо кісточку і викладаємо на решітку дегідратора (сушарки). Трохи присипаємо сіллю, цукром і сушимо при температурі 70 градусів рівно добу (все залежить від сушарки).
Готові сливи повинні вийти м’якими, еластичними, не мокрими, але й не пересушеними.
Змішуємо спеції: сушений базилік, орегано, розмарин, мелений коріандр, кардамон та корицю.
У чисті банки укладаємо шарами сливу, пластини часнику, кільця гострого перцю та спеції. Таким чином заповнюємо банки до самого верху.
Укладаємо сливки максимально щільно!
Зверху, у кожну баночку, всипаємо цукор, сіль і вливаємо яблучний оцет.
У сотейнику тим часом розігріваємо олію до появи перших бульбашок. Тоді заливаємо банки гарячою олією, закручуємо кришками і трохи трясемо – до розчинення цукру та солі (2-3 хв).
Залишаємо банки до повного остигання, а потім забираємо на зберігання у холодильник або льох. Зберігаємо тільки в холоді!
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ