«В Україні зупинилися два заводи, які виробляють медичний кисень», - міністр Ляшко (ВІДЕО)

«Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності» (с)

Один пацієнт із «Дельтою» споживає кисню у 5-6 разів більше, ніж інфіковані  «звичайним» штамом (попереднім - «уханським»).

Тобто, якщо порівнювати нинішніх ковідних пацієнтів із госпіталізованими у попередні хвилі пандемії, споживання кисню значно зросло. Про це сьогодні під час години запитань до уряду заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

– Люди, які оперують цифрами та щодня відвідують лікарні, бачать, як зросло у 5-6 разів споживання кисню на одного пацієнта госпіталізованого з «Дельтою».

 

Середні витрати рідкого кисню в лікарнях на добу у порівнянні з аналогічним періодом квітня 2021 року збільшились вдвічі. Є міста, де споживання кисню сягає 45-50 тонн на добу. Сумарний необхідний розрахунковий піковий кисневий потік по країні: 977 148 (л/хв), – повідомив Віктор Ляшко.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Фото з мережі
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Фото з мережі

ЛЯШКО ЗАКЛИКАЄ НЕ ПАНІКУВАТИ

Очільник МОЗ зауважив, що для забезпечення потреб у кисні до початку нової хвилі уряд звільнив бізнес від податків і зборів на кисень. Також закладам охорони здоров’я надали можливість використовувати технічний кисень.

Команда Міністерства продовжує співпрацю з підприємствами-виробниками медичного кисню у частині нарощування їх потужностей.

Однак наразі два заводи, які займаються виробництвом кисню медичного, не працюють.

Про це також розповів міністр охорони здоров’я:

– Наразі два заводи, які займаються виробництвом кисню медичного, зупинились на планові регламентні роботи на 10-15 днів. Ще в одного виробника на Західній Україні виникли технічні несправності.

 

І відразу поширилися чутки, що нібито кисню не вистачає. Система не готова. Спростую. Усі пацієнти, які потребують кисневої терапії отримають її, – наголошує Віктор Ляшко.

Доставка балонів із медичним киснем. Фото з мережі
Доставка балонів із медичним киснем. Фото з мережі

КУПИМО КИСЕНЬ В ПОЛЬЩІ?

Він додав, що до планових регламентних робіт готувались заздалегідь і спільно з виробниками знайшли заміну на цей період.

Мовляв, завдяки злагодженій роботі МОЗ та Міністерства інфраструктури створено можливості для постачання кисню з Польщі у розмірі орієнтовно до 240 тонн кисню на тиждень.

Зауважимо, що про на актуальності забезпечення медичним киснем напередодні акцентував і головний санлікар України Ігор Кузін. 

– Зараз в екстреному режимі проводиться робота щодо пошуку альтернативних джерел киснепостачання і ті перебої, які інколи виникають на рівні областей, вирішуються також в ручному режимі, – розповів він в етері телеканалу «Рада».

Дивитися з 6 хв 35 сек ????

КОНТЕКСТ:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень